Budi Brand Leader - Razmišljaj kao da život tvog brenda zavisi samo do tebe

 

Brand thinking je osnovna veština za upravljanje brendom koji ti je poveren. Kada se uzdigneš sa prizemlja gde se vide samo materijalne i funkcionalne karakteristike proizvoda, moći ćeš bolje da sagledaš perspektivu tvog brenda. Evo nekoliko saveta kako da se odvojiš od poistovećivanja brenda I proizvoda:

 

  • Proizvod je jasan svim našim čulima. A o brendu razmišljaj kao o ideji. Kao svaka ideja, on je neuhvatljiv i nedodirljiv. Zato Brand Leader mora da razmišlja konceptualno i više da se bavi idejom a manje materijom.
  • Razmišljaj o problemu koji rešava tvoj proizvod. Tada Brand postaje glavni borac protiv neprijatelja tvog klijenta.  • Kada upravljamo proizvodom, trudimo se da razumemo RACIONALNI deo našeg klijenta, tako da mu nudimo vrlo praktične koristi od našeg proizvoda. Kao Brand Leaderi moramo da pomerimo posmatranje na EMOTIVNE odluke koje donosi naš klijent kako bismo našli što više emocionalnih benefita sa kojima je on povezan.
  • Umesto da svo tvoje razmišljanje usmeriš samo na način na koji klijent konzumira proizvod, počni da razmišljaš o ISKUSTVU. Ovo se ne odnosi samo na uslužne brendove. Ovo će ti biti jasnije ako pogledaš kakvo iskustvo stvara brend kao što je Apple.
  • Počni da razmišljaš kako da postaneš deo života tvog klijenta, kao ritual koji se odvija van rutine. Budi omiljeni deo njihovog dana, budi ono što pobuđuje tvog potrošača da čini velika dela. Prilagodi se njihovom kalendaru, budi sa njima u svakom bitnom trenutku.
  • O proizvodima možemo da diskutujemo, ali brend se brani. Pruži tvojim najlojalnijim klijentima dovoljno ljubavi tako da te zavole toliko da te brane čak I za trpezarijskim stolom.