3 Ključa za uspešan Marketing

 

Danas je najbolje vreme za marketing. Zašto? Zato što je iskrenost ključ za uspeh u marketingu, a to je nešto što svaka organizacija već poseduje.

Danas se sve vrti oko ljudi I ljudskog ponašanja. 

Prošlo je vreme kada smo “razvijali potrebe” naših potrošača, kako bi smo ih naterali da kupe naš proizvod. Prednost koje nosi današnje doba je što smo primorani da više mislimo o potrošačima I njihovim izazoviima I željama, nego o našim proizvodima I uslugama. 

q space

Današnji marketing odlikuju tri aspekta: 

1. Bilo da smo vlasnici ili zaposleni, danas moramo tačno da znamo razlog ZAŠTO poslujemo. Ako je jedini razlog zarada, onda nešto nije u redu. 

2. Odredite svoje prednosi i vrednosti. Kako lične tako I vrednosti koje određuju organizaciju, I pronađite način kako da ih komunicirate kroz poruke koje šaljete tržištu I klijentima.

3. Budite iskreni, budite lični 

Naravno, potrošačima je i dalje stalo do cene I kvaliteta vaših proizvoda, ali reaguju I na to ko smo I do kojih vrednosti nam je stalo. Njih zamara da slušaju kako su naši proizvodi sjajni. Njih nije briga. Oni žele da čuju kako ćemo da učinimo njihov život boljim I lakšim. Sve manje je potrebe da im nešto “uvaljujemo” na stari način. Želimo da im se dopadnemo, da nas prate, da postanu naš “fan” da ih privuče ono čime se bavimo I zašto se time bavimo. 

 

To je mnogo više lično i stvarno. Ukoliko možete da postignete ove tri stvari, imate šansu da se povežete vašom publikom na značajniji I upečatljivij način. 

Ukoliko ste iskreni, što više pružite ljubavi I strasti vašim proizvodima, vašem biznisu, klijentima, vašim fanovima, bićete I uspešniji.

Copyright: Brooke Ozlem Erol, lonely11 / 123RF Stock Photo